Mindenkinek van hangja! Olvass fel Te is!

Önkéntes felolvasások weblapja. Csatlakozz!

Reisz László: Könyvtár(k)arcok. „K” mint könyvtár, avagy a skarlát jelzet.

Posted by ambrusa - 2020. március 08.

Szerző: Reisz László (1956-) | Cím: Könyvtár(k)arcok. : „K” mint könyvtár, avagy a skarlát jelzet | Előadja: Ambrus Attila József (1967-) | E-könyves megjelenés: Magánkiadás, Pécs, 2016, 23 o. | ISBN (pdf) 978-615-80476-1-6 | ISBN (html) 978-615-80476-0-9 | ISBN (epub) 978-615-80476-2-3 | ISBN (mobi) 978-615-80476-3-0 | ISBN (prc) 978-615-80476-4-7 | ISBN (hangoskönyv – mp3) 978-615-80005-9-8 | Felelős kiadó: Ambrus Attila József | A felvétel készült: 2016. június 7. | Játékidő: 00:45:14 (45 perc) | Bitráta: 192 kbps / 44 kHz / stereo | A kiadvány copyright jellemzője: Nevezd meg! – Ne add el! – Ne változtasd – Így add tovább! 2.5 Magyarország (CC BY-NC-ND-SA 2.5 HU)
Megjegyzés: OPEN ACCESS — A hangoskönyv a „Látássérült Emberek Megsegítésére” c. projekt keretében készült. A Hangoskönyv szabadon
letölthető és változtatás nélkül terjeszthető, de kereskedelmi forgalomba nem hozható!
Youtube: Meghallgatom | Youtube: Ambrusa alkotói stúdiója | Letöltés: .mp3 (62.2 Mb) vagy .zip (71.7 Mb)
Hangoskönyvünket a Magyar Elektronikus Könyvtár is átvette: Mek.oszk.hu/15600/15638

A jelen igénytelen munkájában a szerző megkíséreli bemutatni a modern könyvtár kialakulásának ontogenezisét, parthenogenezisét, valamint hermeneutikáját, teleológiáját és az olvasókkal folytatott intézményi metakommunikációs struktúrájának fejlődését a priori kezdeményezésekből kiindulva az információk redisztribúciójának többkomponensű interdiszciplináris folyamatában. P. s.: ha eszembe jutnak újabb idegen szavak, és/vagy józan leszek, folytatom. Ez ígéret volt. Amúgy a leírtak személyes, az egyetemtől kezdődő, több évtizedes könyvtárosi tapasztalataimon alapulnak…, tehát ne a tükörre haragudjanak.

 

5 hozzászólás to “Reisz László: Könyvtár(k)arcok. „K” mint könyvtár, avagy a skarlát jelzet.”

  1. Tisztelt Felolvasók!
    Sok-sok hangoskönyvet hallgattam már meg, és csak nagyon-nagyon megköszönni tudom ezt az önkéntes munkát!
    Kritikát írni sokkal könnyebb, mint teljesen hibátlanul, tökéletesen felolvasni /nekem se menne jobban, ezért se tehetem meg, hogy negatív véleményem legyen /
    További sikeres munkát kívánok, és sok hallgatót, akiknek örömet szerezhetnek!

    • ambrusa said

      Kedves Erzsébet! Köszönjük szépen a szép szavakat. Az interneten legtöbbször csak azok ragadnak billentyűzetet, akiknek valami nem tetszik, így az Ön bejegyzése százszorosan is értékes számunkra. Reméljük, hogy hallgatóként/olvasóként visszatér hozzánk máskor is.

  2. Braunstein Ilona said

    Sajnos Gépész rossz kiejtéssel és nagyon rossz hangképzéssel (S SZ hangok) magyarán beszédhibásan olvas. Ilyen beszédhibásan iknább hallgatnia kellene, vagy keresni gyorsan egy logopédust. Bár azok a szövegek, amiket elolvas – kivéve talán Rejtőt – nem is érdemelnek jobbat (pl fütyibalerina)

    • ambrusa said

      Kedves Ilona! Mivel a hozzászólását, ehhez a poszthoz írta, ezért itt jelzem önnek, hogy ezt a művet nem Gépész olvasta fel, hanem én. Nem tudom, hogy ezzel a felolvasással (is) volt-e problémája, vagy csak ide sikerült írnia a megjegyzését?

      A rögzített felolvasással nekem személy szerint az a problémám, hogy amikor felvételre megy a dolog, akkor nehezen tudom természetes módon olvasni a szöveget (egy esti mese olvasásnál, a gyermek ágyánál nem tűnik annyira rossznak a dramatizálás), visszahallgatva egy felvett anyagot azonban mindig meglepődöm azon, hogy annyira igyekszem szépen ejteni a szavakat, hogy ettől válik talán kissé modorosnak a felolvasás. Mentségemre legyen még az is, hogy a magyar nyelv nem teljesen anyanyelvem, csak hét éves koromtól élek Magyarországon, előtte a magyar nyelvről nem is hallottam. Így főleg van még hova fejlődjek!

      Remélhetőleg a látásukban korlátozottak, kamionsofőrök, háziasszonyok és egyéb oldal-látogatók azért szurkolnak a fejlődésemnek (ha van), és továbbra is szeretettel hallgatják a hanganyagainkat. Üdv: ambrusa

    • Gépész said

      Azt hiszem, nem kellene magyarázkodni egyetlen amatőr felolvasónak sem!
      Ha nem amatőrök lennénk, akkor lenne aki felügyelné a felvételt, instruálná a kiejtést és az értelmezést.
      Ha ez lenne, valószínű a levélíró nem jutna térítésmentesen az itt található hangoskönyvekhez.
      Azt sem szabad elfelejteni, hogy néhány kivételtől eltekintve olyan könyvek vannak felolvasva amik sehol máshol nem hallgathatóak ill. hivatalosan nem jelentek meg.
      Az az, eddigi 250000 látogató, aki megfordult az oldalon tudomásom szerint örömmel veszi annak a nem sok önkéntesnek a munkáját akik időt nem sajnálva készítik a könyveket.
      Nem a kritikával van baj, az kell akár negatív akár pozitív!
      Hanem a kiérezhető ellenszenvről!

      Ha veszi a fáradtságot és megnézi a kínálatot, nagyon széles a választék!
      A szépirodalomtól kezdve a ponyvaregényekig minden megtalálható. És ebbe beletartozik az ön által fő rossznak kikiáltott Húgycsőbalerina c. könyv is ami valóban megosztotta a véleményeket!
      Sajnos a szájberendezésemmel nem tudok mit tenni! Az már ilyen marad!
      Az a több ezer köszönet amit kaptam, kaptunk, nem azt mondja, hogy abba kellene hagyni a felolvasást!

Minden vélemény számít! Írd meg a Tiédet!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .