Mindenkinek van hangja! Olvass fel Te is!

Önkéntes felolvasások weblapja. Csatlakozz!

SoundCloud Tanfolyam: 3. rész — Felvétel készítése

SoundCloud (http://soundcloud.com) tanfolyamunk harmadik részében az online hangfelvétel rögzítésének és feltöltésének menetét nézhetjük meg.

 

 

Ha az előző videókban ismertetett módon belépünk a saját felületünkre, akkor a feltöltés mellett az online hangrögzítésre is lehetőségünk van. Ha nem tudtuk előre elkészíteni a feltöltendő hanganyagot, akkor ez az egyszerű megoldás nagyon jó szolgálatot tehet számunkra. Hátránya, hogy nincs lehetőségünk a hangfelvételen utómunkálatot végezni.

Ha lelkileg felkészültünk és szeretnénk a hangfelvételt elindítani, akkor nyomjuk meg a „Rec” nyomógombot. Amennyiben a mikrofonunkat előzőleg már csatlakoztattuk, akkor a rendszerrel engedélyeztessük annak használatát a felugró flash boxban az „Allow”rádiógombra való klikkeléssel.

Ezután elindíthatjuk a felvételt a „Rec” nyomógombra való klikkeléssel. A felvétel elindul és elkezdhetünk beszélni. A felvétel menete alatt láthatjuk a rögzítés elindítása óta eltelt időt, valamint a rögzített hanghullám változó képét.

Ha mondanivalónk végére értünk, akkor állítsuk meg a felvételt a stop nyomógombra klikkelve. Ekkor a felvétel megáll és a nyomógomb átvált a „Play” üzemmódra, aminek megnyomásával lehetőségünk van visszahallgatni a felvételt.

Ha nem vagyunk elégedettek az elkészült hanganyaggal, akkor a „Start over” linkre kattintva újra felvehetjük a hanganyagot.

Amennyiben már elégedettek vagyunk a felvétellel, akkor feltölthetjük azt az előző videóban bemutatottak alapján. Nyomjuk meg ehhez az „Upload your recording” nevű nyomógombot.

Adjunk címet a hangfájlnak és töltsük ki a metaadatokat az előzőekben már bemutatott módon. Példafeltöltésünknél most ettől eltekintünk.

Ha elkészültünk, akkor nyomjuk meg a „Save” nyomógombot. Az új feltöltésünk megjelent az általunk adott címmel. Hallgassuk meg ismételten. Ha továbbra is elégedettek vagyunk a felvétellel, akkor az „Upload and Share” nyomógomb megnyomásával újabb felvételt rögzíthetünk, vagy tölthetünk fel. Láthatjuk, hogy feltöltési limitünk tovább csökkent.

Ha később úgy gondoljuk, hogy mégsem vagyunk elégedettek a hangfelvétellel, vagy bármi okból nem tartunk már igényt rá, akkor lépjünk a listaoldalunkra a „Dashboard” linkre klikkelve. Válasszuk ki a törlendő felvételt, majd nyomjuk meg a törlés jelű piktogramot és a biztonsági kérdésre válaszul erősítsük meg törlési szándékunkat a „Yes” gombra való klikkeléssel. Ekkor véglegesen és visszavonhatatlanul törlődik a hangfelvétel.

Az „Upload and Share” nyomógomb megnyomása után láthatjuk, hogy feltöltési limitünk a törlés következtében megnövekedett, illetve visszaállt a hangfelvétel előtti állapotra.

Minden vélemény számít! Írd meg a Tiédet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d blogger ezt szereti: