Mindenkinek van hangja! Olvass fel Te is!

Önkéntes felolvasások weblapja. Csatlakozz!

Súlyos hanglejátszási frissítést készített a WordPress

Posted by ambrusa - 2015. november 15.

Bizonyára többen is észrevették, hogy az online hanglejátszás nem működik az oldalon pár napja. Sajnos a hiba a mi készülékünkben van, ugyanis a WordPress motort a szolgáltató teljességgel frissítette az új html 5-ös szabványra, ami azt jelenti, hogy az eddigi lejátszókód nem működik már. Ez egyfelől nagyszerű, mert ezentúl játszi könnyedséggel lehet majd az mp3-as fájlokat embed kóddal beilleszteni egy cikkbe, másrészt viszont fájdalmas, mert az eddigi kb. több ezer sornyi kód viszont nem működik. Ezeket egyesével kellene kikapkodni az adott cikkekből és helyettesíteni az új kóddal. Ez kicsit lassan fog menni, de dolgozunk a hibajavításon!

Próbálkoztunk a keres-cserél funkcióval is, de sajnos az sem vezetett eredményre, hiszen minden egyes hangoskönyv esetében egyedi a fájl név és az elérési útvonal is, ami igen nagy variációt jelentene. Így tehát azt tudjuk vállalni, hogy az újonnan felkerülő hangoskönyveknél, már az új lejátszó kóddal kerülnek fel a hanganyagok.

A letöltési linkek, természetesen továbbra is élnek és a winamp-os lejátszó menü is változatlanul működik. Természetesen továbbra is gondolkodunk azon, hogy hogyan tudnánk a majd 400 hangoskönyv esetében ezeket a lejátszó kódokat javítani.

Az online meghallgatáshoz az mp3-as fájlok útvonala kilistázódik karakteresen, de sajnálatos módon a fájlnév mögé egy „%20” karakter is bekerült. Ha a .mp3 után ezt töröljük, akkor meghallgathatóvá és/vagy letölthetővé válik maga az adott fájl. Sajnos a WordPress frissítés okozza ezt a hibát is, tehát nem elegendő ráklikkelni a hangfájl nevére, hanem a végéről ezt a karaktersort törölni is kell.

Reklámok

3 hozzászólás to “Súlyos hanglejátszási frissítést készített a WordPress”

 1. Fekete Gergő said

  A %20 nem egy sima szóköz karakter?

  • ambrusa said

   De igen! De nem csak ez a gond, hanem a lejátszókód automatikus lecserélésével olyan egyedi metaazonosítók maradnak a posztban, ami ha kódon kívülre kerül, akkor szöveges tartalomként jelenik meg. Azért nem tudjuk keres/cserél opcióval megoldani, mert minden fájlnak más és más metaadatai vannak és a fájljellemzők (amik eddig a kódban voltak) szintén egyediek. Csak egyesével lehet ezeket kigyomlálni. Már elkezdtük… de betart egy darabig..

   • Fekete Gergő said

    Sajnos a WordPress rendszerekhez nem értek, úgyhogy csak a levegőbe beszélek: arra gondolok, hogy az ilyen szóköz dolgokat sokszor megolja, ha mindenhova beteszünk egy trim-melést; a trim-ek beszúrása meg esetleg megoldható automatikusan.

    Mindenesetre aktív hallgatótok vagyok. Ezúton is köszönöm a munkátokat!

Minden vélemény számít! Írd meg a Tiédet!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: